ERSTE tim – Iskustva jednog sistem administratora

Naš kolega, Mateja Bartok, zaposlen u Odeljenju upravljanja IT infrastrukturom, podelio je za naš blog svoja iskustva nakon 23 meseca rada u Erste Banci.

 

Koliko dugo radiš u Erste Banci?

Tu sam već dve godine, počeo sam kao podrška na projektu migracije zaposlenih na VPN mrežu. Nakon uspešno završenog projekta, Banka mi je ponudila nastavak saradnje kroz plaćenu praksu, a potom sam dobio i ugovor o radu.

Kako su izgledali tvoji prvi koraci u Ersteu?

Imao sam sreće što sam na VPN projektu radio zajedno sa još dvojicom studenata, pa smo zajedno zakoračili u Erste vode. Tokom tog perioda, imao sam priliku da upoznam različite aspekte funkcionisanja korporacije i naučim kako se različiti timovi unutar banke povezuju kako bi se postigli ciljevi. To iskustvo mi je bilo dragoceno kao priprema za dalji rad u Banci i pomoglo mi da razvijem svoje veštine i znanja.

Šta trenutno radiš? Šta voliš kod posla koji radiš?

Trenutno radim kao sistem administrator u banci. Moj posao uključuje održavanje IT infrastrukture Banke i osiguravanje da sve aplikacije i sistemi funkcionišu bez prekida. Ono što mi se najviše sviđa kod ovog posla jeste dinamika i izazov koji svaki dan donosi. Takođe mi se dopada što sam deo tima koji igra važnu ulogu u održavanju funkcionalnosti Banke.

Zašto bi nekome preporučio Erste? Šta te motiviše da radiš ovde?

Erste bih preporučio jer smatram da je zdrav, veliki brend i naravno zato što je meni ovde pružena šansa. 😊 Što se tiče motivacije za rad u našoj Banci, lično me najviše motiviše to što zaista radim u dinamičnom i uzbudljivom okruženju, sa iskusnim profesionalcima u svom poslu.

Kad smo kod toga, kakve su kolege u tvom timu i generalno atmosfera?

U mom timu su sjajne kolege. Svi su vrlo posvećeni svom poslu i, uz međusobnu podršku i razumevanje, radimo na postizanju zajedničkih ciljeva. Atmosfera u timu je izuzetno profesionalna, ali u isto vreme opuštena i prijatna. Smatram da su kolege iz tima jedna od najvećih prednosti ovog radnog mesta.

Da li je postojalo nešto što te je iznenadilo kada si počeo da radiš u Banci?

Kada sam počeo da radim u Banci, jedna stvar koja me je iznenadila bila je složenost cele infrastrukture. Banka ima mnogo različitih sistema, aplikacija i tehnologija koje su potrebne za njeno poslovanje, i sve to zahteva ogroman trud, besprekornu koordinaciju i maksimalno angažovanje za svakodnevan rad i održavanje.

Koliko imaš prilike da učiš i dalje se razvijaš? Da li si imao prilike da ideš na neku edukaciju?

Praktično svakoga dana imam priliku da učim i dalje razvijam svoje veštine u Banci. Imamo interni program mentorstva koji mi omogućava da radim sa iskusnim i strpljivim kolegom koji mi pomaže u redovnim zadacima, ali naravno i ostale kolege su uvek tu da pomognu. Banka mi takođe pruža mogućnost da pohađam različite kurseve, značajne za moju oblast rada i interesovanja. Zahvaljujući Banci sam do sada položio jedan kurs, a do kraja godine planiram još jedan.