ERSTE tim – Iskustvo sa prakse u IT sektoru

Naš kolega, Jakov Todorović, podelio je za naš blog svoja iskustva nakon šestomesečne prakse u IT sektoru u Erste Banci.

Koliko dugo radiš u Erste Banci?

Ovo je moje prvo profesionalno iskustvo u korporaciji i ovde sam punih šest meseci. 

Kako su izgledali tvoji prvi koraci u Ersteu?

Početak u Ersteu bio je jako zanimljiv i dobro organizovan. Dobio sam sve neophodne informacije i smernice koje su mi značajno olakšale da se lako i brzo uklopim u radno okruženje. Posebno bih istakao neprekidnu podršku mentora i kolega tokom ovog početnog perioda koja mi je puno značila na samom početku karijere. 

Šta trenutno radiš? Šta voliš kod posla koji radiš?

Trenutno aktivno učestvujem u tehničkom delu prakse koji je vezan za sistem inženjering. Moj rad obuhvata implementaciju i održavanje sistema u banci. Ono što me zaista inspiriše u ovom poslu jeste dinamično radno okruženje i izazovi koji svakodnevno otvaraju nova iskustva za mene. Angažovanje na različitim projektima i rešavanje tehničkih problema neprestano doprinose mom stalnom ličnom i profesionalnom usavršavanju. 

Zašto bi nekome preporučio Erste? Šta te motiviše da radiš ovde?

Preporučio bih Erste svakome ko teži izuzetnim prilikama za profesionalni razvoj. Kroz kontinuirano učenje i učešće u raznovrsnim projektima, Erste pruža gotovo neograničene mogućnosti za lični i karijerni napredak. Takođe, radna atmosfera u banci je jako pozitivna, a vrednost Banke ogleda se u posvećenosti prema zaposlenima.  

Kad smo kod toga, kakve su kolege u tvom timu i generalno atmosfera?

Saradnja sa kolegama u mom timu predstavlja pravo zadovoljstvo. Svi članovi tima su stručni u svojim oblastima, a timski duh i međusobna podrška stvaraju inspirativnu i pozitivnu radnu atmosferu. 

Da li je postojalo nešto što te je iznenadilo kada si počeo da radiš u Banci?

Jako me je iznenadilo to što je Banka posvećena zaposlenima i njihovom razvoju. Inicijative poput mentorstva, raznovrsnih programa obuke i podrška u karijernom napredovanju zaista pokazuju posvećenost kompanije prema svojim zaposlenima.

Koliko imaš prilike da učiš i dalje se razvijaš? Da li si imao prilike da ideš na neku edukaciju?

Banka pruža fantastične prilike za stalno učenje. Redovno učestvujem u internim edukacijama koje su posebno usmerene ka unapređenju tehničkih veština. Ova podrška omogućava mi da ostanem stručan u svom poslu i da kontinuirano usavršavam svoje veštine, što mislim da je ključno za uspeh u dinamičnom okruženju IT sektora.