ERSTE tim - Verujte u sebe i svoj potencijal

Slavko Sinđelić, blagajnik i jedan od najmlađih članova Erste tima, podelio je za naš blog svoje dosadašnje iskustvo, šta ga motiviše u svakodnevnom radu, kao i zbog čega je važno da verujemo u sebe.

Koliko dugo radiš u Erste Banci?

U Erste Banci sam nešto više od godinu i po dana, u decembru će biti dve godine kako radim ovde.

Kako su izgledali tvoji prvi koraci u Ersteu?

Zaposlenje u Erste Banci mi je bilo jedno od novih iskustava u životu, s obzirom na to da sam u tom trenutku imao 19 godina. Pre toga sam imao samo jedan posao, tako da su prvi koraci u Ersteu bili novi za mene na više načina. Proces je obuhvatao razgovor za posao, obuke za novozaposlene, a zatim i sam početak rada, upoznavanje sa konkretnim zadacima i zaduženjima. Sve je to bilo veoma uzbudljivo i jedva sam čekao da počnem.

Šta trenutno radiš?

Trenutno radim na poziciji blagajnika u jednoj od naših filijala u regionu Istok-Zapad.

Šta voliš kod posla koji radiš?

Kod mog posla, odnosno trenutne pozicije blagajnika, jedna od dražih stvari mi je odnos koji postoji sa klijentima. Naša Banka ima dugu istoriju i tradiciju, pa cela ova naša zajednica dođe kao jedna velika porodica. Što se tiče konkretne omiljene aktivnosti, rekao bih da je to otvaranje računa za fizička/pravna lica i otvaranje partija depozita.

Zašto bi nekome preporučio Erste?

Sa tačke gledišta klijenta, preporučio bih Erste jer sam, i pre zaposlenja, imao račun ovde i uvek sam bio zadovoljan svim uslugama i proizvodima. Naročito mi se svidelo to što su svi zaposleni uvek bili ljubazni, srdačni i profesionalni u svim filijalama koje sam posetio. Iz istog razloga bih preporučio Erste i kao zaposleni, jer je zaista lepo raditi sa takvim ljudima.

Kad smo kod toga, kakve su kolege u tvom timu i generalno atmosfera?

Što se tiče kolektiva, bio sam u nekoliko filijala u mom okrugu i u svim filijalama kolektivi funkcionišu kao porodica. Svi se međusobno pomažu, poštuju i uvek je pozitivna atmosfera. Svakodnevno ste okruženi nasmejanim licima. Kao jedan od najmlađih kolega, ne samo u filijali nego i u celoj Erste Banci, imam dosta toga da učim od iskusnijih koleginica i kolega. Zanimljivo je to što ujedno i oni ponešto nauče od mene, kako sami kažu, u smislu razmišljanja i stavova moje generacije. Što se tiče koleginica i kolega koji se nalaze širom Srbije po Erste filijalama i ekspoziturama, takođe imamo besprekornu komunikaciju i stalno smo u kontaktu kad god nešto treba, pomoć ili savet.

Šta te motiviše da radiš ovde?

Motivacija za rad u Banci mi je to što svakodnevno učim nešto novo vezano za posao, a i generalno mnogo toga što se može iskoristiti u životu, sazrevam i razvijam se. Svaka prilika za napredovanje se prepozna i nagradi se, i svako je u mogućnosti da prati svoje ciljeve i redovno ih ispunjava.

Da li je postojalo nešto što te je iznenadilo kada si počeo da radiš u Banci?

Iznenadilo me je dosta stvari prilikom zaposlenja u Erste Banci, većinom u pozitivnom smislu. Jedno od najvećih iznenađenja mi je bilo koliko događaja Erste tim organizuje, od volonterskih akcija pa do kreativnih radionica, predstava za zaposlene i slično. Od kako sam se zaposlio, imao sam priliku da učestvujem u već dve volonterske akcije i to su neka od najlepših iskustava u mom životu. Zahvalan sam što sam imao priliku da učestvujem.

Koliko imaš prilike da učiš i dalje se razvijaš?

Kao što sam već naveo, u Ersteu ima dosta prilika za učenje i razvijanje. Svaki dan je nova prilika da se nauči nešto što se može primeniti u poslu, a i u privatnom životu. Za mene je ova trenutna pozicija na kojoj radim jedan od prvih koraka za dalje napredovanje. Verujem da imam potencijala i dosta toga da ponudim, i smatram da će to biti vremenom prepoznato i nagrađeno. Važno je biti strpljiv, verovati u sebe i svoje sposobnosti, i sve će doći na svoje. 😊